Droogshampoo: you love it or you hate it. Toch is het soms wel handig om het te gebruiken, zodat je die wasbeurt nog even een dagje kan uitstellen. Maar gezien droogshampoo niet het allerbeste voor je haar is, is het wel zo fijn om dan een natuurlijke droogshampoo te gebruiken. Ik gebruik die van SMPL nu al een tijdje en die review ik in deze blogpost voor je.

Sinds een paar maanden, was ik mijn haar niet meer om de dag, maar 1 tot maximaal 2 keer per week. Dat gaat goed, maar zeker als ik mijn haar maar 1 keer per week was, heb ik af en toe droogshampoo nodig om mijn haar wat op te frissen.

Ik heb droogshampoo’s van Andrelon gebruikt en van l’Oreal. Bij allebei viel de werking voor mij tegen en ze geven beide een witte waas af bij mij. De enige waar ik wel tevreden over ben is de droogshampoo van Batiste. Deze ruikt lekker en werkt goed, maar laat wel een waas achter die ik soms niet helemaal goed weg krijg. Toch voelt het niet helemaal goed om deze te gebruiken.

Waarom je beter voor natuurlijke droogshampoo kunt gaan

Buiten het feit om dat bovenstaande droogshampoo’s in spuitbussen zitten (slecht voor het milieu), zijn ze ook erg chemisch. Het bevat onder andere alcohol en geurstoffen, wat schadelijk is voor de hoofdhuid. Het kan jeuk, irritatie en roos veroorzaken. Ook kunnen deze ingrediënten voor verstopping van de poriën zorgen, waardoor er puistjes kunnen ontstaan en je haarzakjes verstopt raken, waardoor je haar weer minder goed groeit. Ai. Dat willen we natuurlijk helemaal niet.

Langzaam maar zeker ben ik daarom bezig om mijn haarproducten te vervangen voor een natuurlijke variant. Dus toen ik de natuurlijke droogshampoo van SMPL tegen kwam, besloot ik die eens te proberen.

Natuurlijke droogshampoo van SMPL

SMPL droogshampoo

De natuurlijke droogshampoo van SMPL komt in een simplistische, maar mooie verpakking. Het kartonnen doosje heeft dezelfde vormgeving en tekst als de droogshampoo zelf. De droogshampoo komt in een poedervariant en kost 17 euro. Ik heb de mijne gekocht bij Scoon Store (een webshop met duurzame en natuurlijke producten), maar SMPL heeft zelf ook een webshop.

De natuurlijke droogshampoo van SMPL is vrij van: synthetische parfum, parabenen, dierproeven, schadelijke conserveermiddelen en natuurlijke essentiële oliën.

natuurlijke droogshampoo

Er zitten vijf gaatjes in het potje waar de poeder doorheen komt. Wanneer je de poeder op je hand doet, komt het er niet zomaar uit. Je moet even op het potje tikken. Dit vind ik zelf heel prettig: het zorgt ervoor dat je de juiste dosering kunt nemen en niet veel te veel pakt. De poeder zelf is een beetje beige/grijzig van kleur en heeft een subtiel geurtje, dat ik eigenlijk bijna niet ruik.

Wat het belooft

  • Maakt het haar vetvrij
  • Verzorgt het haar en de hoofdhuid
  • Voedt en geeft volume aan het haar door het ingrediënt kaolien
  • Je haar groeit beter en voelt dikker aan door de castorolie
  • Geeft geen doffe waas
  • Geen droge, maar juist een gezonde uitstraling van het haar
  • 2 in 1: Naast droogshampoo, ook te gebruiken als styling product voor meer volume.

Hoe te gebruiken

Strooi de droogshampoo rechtstreeks op het haar en wrijf het tussen de worstels van je haar. Of strooi het eerst in je handpalmen, ga ondersteboven hangen met je hoofd en wrijf met je handen de droogshampoo in je haar.

Het resultaat van de natuurlijke droogshampoo van SMPL

Het gebruik van de natuurlijke droogshampoo

De droogshampoo rechtstreeks op mijn haar strooien werkt niet voor mij: ik heb op deze manier veel waste van het product. Er valt meer naast mijn hoofd dan erop, maar dat kan aan mij liggen, haha. Ik strooi de droogshampoo daarom op mijn hand, wrijf het in mijn andere hand en vervolgens in mijn haar. Ik gebruik een ruime hoeveelheid en herhaal dit één tot twee keer. Mijn handen voelen daarna niet vettig of vies aan, alleen iets gladder.

De droogshampoo van SMPL laat geen witte waas achter, wat voor het eerst is bij een droogshampoo. Dit vind ik echt een mega groot pluspunt, want zo hoef je je geen zorgen meer te maken over gekke vlekken in je haar.

Het resultaat van SMPL

Over het resultaat ben ik zelf positief verrast. Het maakt mijn haar een stuk minder vet en laat het er weer fris uitzien. Zie hieronder het resultaat:

natuurlijke droogshampoo
Vettig haar voor gebruik van de droogshampoo

Zoals je ziet, is op bovenstaande foto mijn haar al een beetje vet aan het worden. Vooral de onderkant van mijn haar wordt vaak als eerste vet: het wordt ‘slierterig’ en ziet er minder vol uit. Tijd om de droogshampoo erin te doen dus!

natuurlijke droogshampoo
Haar na gebruik van de natuurlijke droogshampoo

Na het gebruik van de natuurlijke droogshampoo is mijn haar duidelijk zichtbaar minder vet: het slierten-effect is véél minder en mijn haar lijkt daardoor weer een stuk voller en gezonder. De droogshampoo doet dus goed haar werk. Wat me wel opviel: wanneer mijn haar écht vet is, doet deze droogshampoo niet veel meer voor me, waar die van Batiste dat nog wel deed. Maar misschien komt dat wel omdat deze natuurlijk is en die van Batiste niet. Maar wanneer je haar net een beetje vettig aan het worden is, is deze wel erg fijn!

Het volume van mijn haar

natuurlijke droogshampoo
droogshampoo SMPL

De bovenste foto is gemaakt voor het gebruik van de droogshampoo en de onderste erna. Er is zeker meer volume in mijn haar te zien na de droogshampoo. Het is niet dat mijn haar echt dikker is of voelt, maar het oogt wel dikker en voller doordat er meer volume in zit. (Verder heb ik hier niks met mijn haar gedaan en geen producten gebruikt).

Gedurende de dag zakt die volume wel wat uit, maar wanneer ik mijn handen dan weer even door mijn haar schudt, is die volume zo weer terug. Dus ook als je haar niet vettig is, is dit een fijn product om het als natuurlijk styling product te gebruiken voor wat meer volume in je haar!

Conclusie

Ik ben zeker tevreden met deze droogshampoo! Het is fijn om te weten dat je een natuurlijk product gebruikt en dan doet het grotendeels ook nog eens wat het belooft. Ik zet de voor- en nadelen hieronder op een rijtje:

Voordelen: het product is geheel natuurlijk, het geeft mijn haar volume en laat het er voller uitzien, maakt het minder vet en het laat geen witte waas achter.

Nadelen: er wordt beloofd dat je haar er beter door groeit, maar daar heb ik (nog) niks van gemerkt. Het kost 17 euro, wat ik redelijk veel vind, gezien je er niet heel lang mee doet. Je hebt best wel veel nodig van het poeder namelijk.

Iets voor jou als: je ook graag een natuurlijk product gebruikt om je wasbeurt een dagje uit te stellen of graag meer volume geeft aan je haar.

Meer reviews van fijne beauty producten