Maandverband, ga ik er nu echt over bloggen, ja? Jup. En waarom ook niet. Hoewel ik me er vroeger voor schaamde om het in de winkel te kopen, boeit het me nu geen reet meer. (Steek je hand op als je nu ook meteen het liedje van Merol in je hoofd hebt zitten, graag gedaan). Goed, maandverband dus. En dan heb ik het nu over natuurlijk maandverband.

Je hebt vast al eens gelezen over de menstruatiecups of misschien zelfs wel wasbaar maandverband. Nog nooit? Dan kun je ook dit interview even lezen, waarin ik voor Bedrock.nl een ondernemer die wasbaar maandverband maakt heb geïnterviewd.

Hoewel het allemaal erg goed klinkt, ben ik nog niet zover dat ik de overstap naar de menstruatiecup of wasbaar maandverband durf te maken. Waar ik dan wel voor ga? Natuurlijk maandverband dat gemaakt is van biologisch katoen.

Waarom je voor natuurlijk maandverband moet gaan

We kiezen vaak voor maandverband dat we kennen en we fijn in gebruik vinden. En dan ook vaak voor degene die in de aanbieding is, want drie pakjes voor zes euro is toch mooi meegenomen. Maar heb je ooit wel eens nagedacht wat er eigenlijk in zit?

Zo zit er vaak plastic in onze favoriete maandverbandjes en zit er ook parfum in dat de onaangename geurtjes moet verbloemen. Niet goed.

Weg met die bad boys bij je poes

Je vayayay is ontzettend absorberend en neemt dit alles gemakkelijk op. Dit kan zorgen voor irritaties en andere narigheden. Omdat je vagina zo absorberend is, moet je niet te veel zooi gebruiken. Weg met die bad boys bij je poes, dus.

Natuurlijk maandverband van Yoni

Gelukkig voor ons hoeft dit niet moeilijk te zijn. Bij de Etos en Kruidvat is genoeg maandverband te vinden van katoen zonder andere troep. Ook van Etos huismerk.

Zelf gebruik ik natuurlijk maandverband van Yoni al een tijdje. Deze is van biologisch katoen en bevat geen parfum of andere irriterende ingrediënten. Maandverband van Yoni komt in twee varianten: een middelmatige dikte en een wat dikkere voor als je heviger bloed. Daarnaast zijn er ook inlegkruisjes en tampons van Yoni te verkrijgen.

natuurlijk maandverband Yoni

Mijn ervaring met Yoni

Op aanraden voor minder irritaties, ben ik begonnen met maandverband van biologisch katoen. De producten van Yoni zagen er goed uit én zijn met vleugels; wel zo fijn als alles op z’n plek blijft zitten. Ik was een beetje bang voor nare geurtjes doordat er geen parfum in zit, maar dat is totaal niet het geval.

Integendeel zelfs: ik heb nu juist minder of zelfs geen last van onaangename geurtjes down there en het is ook veel minder broeierig dan met reguliere maandverband. Daarnaast heb ik ook veel minder last van irritaties. Gevalletje: Too much info misschien, maar wel wat je stiekem wil weten, toch? :’).

Al met al: een en al voordelen met Yoni en het is ook nog eens veel beter voor je gezondheid dan reguliere. Maar eerlijk is eerlijk, Yoni is wel vrij prijzig. Die 3 pakjes voor 6 euro is toch heel wat aantrekkelijker, dan een pakje van 4,10 euro, waar ook nog eens minder in zit. Maar toch, ik vind het het helemaal waard om hiervoor te kiezen.

Wat vind jij fijn in gebruik?

Meer over natuurlijke producten