Mijn reguliere mascara raakte op en dus werd het tijd voor een nieuwe. Ik besloot om voor een natuurlijke variant te gaan. Na verschillende, natuurlijke mascara’s te hebben bekeken op YouTube, ben ik uiteindelijk voor Honest Beauty gegaan. In deze blogpost deel ik mijn review van de Honest Beauty mascara.

Ik ben druk bezig met de Curly Girl Methode, waarbij je schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, uitdrogende alcohol en minerale oliën vermijd. Maar waarom zou je wel zo lief zijn voor je haar, en niet voor je gezicht? Daarom besloot ik ook voor ‘goede’ mascara te gaan.

Honest Beauty

Er is inmiddels al meer clean beauty te verkrijgen dan ik dacht. Ook op mascara gebied twijfelde ik voor welke ik moest gaan. Zo kwam ik de merken Boho green tegen en Inika. Inika (te koop bij o.a. bewustpuur.nl leek me ook heel fijn, maar de reacties over deze mascara waren nogal verdeeld en het is vrij prijzig (27-32 euro).

De meest positieve reviews las ik over Honest Beauty en de prijs hiervan vind ik ook prima (19,99). Ik kwam Honest Beauty tegen bij Douglas. Het is de natuurlijke make-up lijn van Jessica Alba. En het is vrij van bekritiseerde ingrediënten, zoals: siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën. Daarnaast is het ook dierproefvrij.

Honest beauty mascara

honest beauty mascara review

De verpakking

De mascara van honest beauty is dubbelzijdig: aan de ene kant zit een primer en aan de andere kant mascara. Ik vind de mascara er luxe en minimalistisch uitzien; ik vind het heel mooi!

honest beauty mascara

Wat het belooft

De primer moet zorgen voor een high-impact kleur, definitie en langere, vollere wimpers. Wanneer je de primer aan hebt gebracht, kun je na 30 seconden de mascara erop doen. Het borsteltje is speciaal gevormd, waardoor het de haartjes goed scheidt van elkaar.

De mascara belooft dus gedefinieerde, langere en vollere wimpers. De mascara is niet waterproof.

Wat het doet

Ik draag altijd waterproof mascara. Van mezelf heb ik heel lichte wimpers en ik ben eigenlijk altijd bang dat halverwege de dag mijn mascara anders vervaagt. Ook voelt waterproof mascara veiliger, omdat het nogal vaak kan regenen hier. Dit is de eerste keer dat ik dus geen waterproof mascara koop.

Hieronder vertel ik je wat de mascara écht doet voor mijn wimpers.

Honest beauty mascara review

De primer van de mascara is heel fijn: je ziet meteen dat je wimpers langer worden en doordat je wimpers wit worden, kun je gemakkelijk zien of je ieder haartje mee pakt. Ook het borsteltje van de mascara werkt fijn. Het borsteltje is langer en dunner dan ik gewend ben, maar daar was ik zo aan gewend.

Hieronder het resultaat van de mascara op mijn wimpers:

honest beauty mascara

Op de linkse foto heb ik niets op mijn wimpers en rechts heb ik de Honest Beauty mascara op. Hij maakt mijn wimpers zeker langer en mijn wimpers gaan niet heel erg aan elkaar plakken. Ook voor de onder wimpers is de mascara goed: mooi subtiel en geen gekke spinnenpoten.

Toch mis ik wat definitie en volume bij de mascara. De mascara mag van mij wel wat ‘zwaarder’, ik vind hem ietsje te subtiel voor mij. Daarbij merkte ik dat na een hele dag dragen er toch al wat mascara van mijn wimpers af was gegaan. Dit kan aan mij liggen en/of valt bij mij wellicht eerder op door mijn lichte wimpers. Maar hierdoor gaat mijn voorkeur toch weer uit naar een waterproof mascara.

Zoektocht gaat verder

Dat betekent echter niet dat ik deze mascara nu niet meer ga gebruiken. Ik vind de mascara dikke prima voor gewoon alledaags en zal hem daarvoor ook zeker opdoen. Maar als ik een hele dag wegga of uit ga, dan grijp ik toch naar een waterproof mascara van een regulier merk.

Daarnaast is de primer wel super fijn en gebruik ik deze onder mijn waterproof mascara. Dit zorgt ook voor een heel mooi resultaat.

Mijn zoektocht gaat gewoon weer verder naar de perfecte, natuurlijke mascara die ook nog eens waterproof is. Heb jij ‘m al gevonden? Tips zijn zeker welkom!

Honest beauty mascara is

Iets voor jou als je:

  • Graag een natuurlijke mascara wilt zonder schadelijke stoffen en ingrediënten
  • Het geen probleem vind dat je mascara niet waterproof is
  • Er juist van houdt als mascara subtiel is
  • Vooral lengte in je wimpers wil en niet per se volume

Niets voor jou als je:

  • Graag waterproof mascara draagt
  • Liever een mascara hebt die lengte én volume geeft aan je wimpers

Meer over natuurlijke of duurzame producten