Was jij ook zoveel je handen de laatste tijd? Heel goed! Dat is ook de bedoeling. Maar helaas worden onze handen wel heel schraal van al die zeep. Ben je het spoor bijster en lijkt geen enkele handcrème te werken? TIFM to the rescue! Ik heb gedurende de jaren verschillende handcrèmes getest. En ik geef hier vier goede handcrèmes die jouw droge handen weer lekker zacht maken!  

Een handcrème kiezen kan lastig zijn. Er is veel aanbod, maar welke werkt nu écht? En welke ziet er alleen mooi uit? Dat blijft de vraag. Tip: Om zeker te zijn dat de handcrème niet te agressief is, kun je altijd het beste gaan voor een handcrème voor de gevoelige huid.

4 goede handcrèmes voor droge handen

Deze vier crèmes deden voor mijn droge handen veel goeds:

1. Helping hands – Lush

De handcrème van Lush zit in potjes. Dit vind ik een nadeel, want daardoor moet je er telkens met je vingers in en dat is minder hygiënisch. Echter, werkt de handcrème van Lush wel héél goed. Zeker als je voor ‘helping hands gaat. Deze ruikt wellicht niet zo lekker als de andere crèmes van Lush, maar maakt je droge handen wél in een mum van tijd weer lekker zacht en gehydrateerd. 

2. Verzachtende handcrème van Weleda (roze)

De verzachtende handcrème van Weleda voor de gevoelige huid is ook een fijne. De verpakking is roze en er staat ‘amandelbloesem’ op. Het is een vrij volle crème waar je niet veel van nodig hebt. Hij trekt gelukkig wel vrij snel in en maakt mijn handen een stuk minder schraal! Enige nadeel: de geur. Ik vind het stinken, maar gelukkig is die geur al snel vervlogen.

handcrèmes droge handen

3. Vaseline als handcrème voor droge handen

Die goede, oude vaseline. Eigenlijk is dit goedje altijd fijn. Ook dit maakt je handen lekker zacht. Vind je het te plakkerig omdat het zo lang duurt voordat het intrekt? Ga dan voor een handcrème op basis van vaseline in plaats van pure vaseline.

4. Repair Cream – Uncover Skincare

Pas geleden heb ik hier een hele blogpost over geschreven, die kun je hier lezen. De Repair Cream is te gebruiken als handcrème: het werkt heel goed tegen droge en schrale plekjes. Het enige nadeel is dat de tube nogal prijzig is, waardoor je er wel erg snel doorheen bent als je het als je reguliere handcrème gaat gebruiken. Ik raad daarom aan om deze niet specifiek als handcrème te gebruiken, maar alleen de extreem droge plekjes op je handen mee in te smeren die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken.

Review Repair Cream

Handcrèmes voor droge handen

Er zijn natuurlijk nog veel meer crèmes die werken. Heb jij jouw ultieme variant al gevonden? Laat het me weten en deel je tips!

Meer lezen over huidverzorging?