Vandaag review ik de Charlotte Tilbury Lipstick – hot lips 2 in Carina’s Star. Al jaren ben ik op zoek naar een kleurtje dat je wel ziet zitten op je lippen, maar dat niet het ‘wow je hebt lipstick op-effect’ geeft. Ik hou namelijk niet van te felle lippenstift bij mezelf, maar wel van net even een frissere look door een subtiel kleurtje. En ik kan vast verklappen: dat effect geeft deze.

Ik heb verschillende lipsticks geprobeerd, maar ben – op de Chubby sticks van Clinique na – nooit echt iets succesvols tegengekomen dat voldoet aan ‘mijn eisen’. Tot nu.

Een paar maanden geleden liep ik de Bijenkorf in en toen ik langs de make-up afdeling kwam, probeerde ik spontaan een lipstick van Charlotte Tilbury. Ik had er al eens over gehoord en was benieuwd. De medewerker wees mij op een ander tintje dan ik in eerste instantie pakte, omdat ze dacht dat die mij beter zou staan. Ze had gelijk. En zo verliet ik de Bijenkorf met Charlotte Tilbury lipstick, in de tint Carina’s Star, van de hot lips 2 collectie. Shortest love story ever.

Charlotte Tilbury lipstick review: hot lips 2 in Carina’s Star

Carina’s Star is een warm, oranje/koraal achtige tint en er zitten subtiele glitters in. Subtiel is wel het woord dat bij deze lipstick past, want de tint is niet heel heftig oranje.

charlotte tilbury lipstick
Zoals je kunt zien is ie hier al best vaak gebruikt.
charlotte tilbury lipstick swatch
Een swatch op mijn onderarm.

De lipstick komt redelijk veel overheen met de tint Amazing Grace, maar het grote verschil is dat die meer roze is. Die zou net wat beter staan bij een koeler huidtype, terwijl Carina’s Star net iets mooier staat bij een warmer huidtype naar mijn mening. (Hoewel allebei de tinten prachtig zijn en je ze het beste zelf kunt proberen om te kijken wat jou mooi staat. Handige tip hierbij: kijk wat er gebeurt met je ogen als je lipstick op doet. Springen ze er ineens uit? Dan heb je de goede kleur voor jou!)

Charlotte Tilbury lipstick in Carina’s Star komt in een prachtige verpakking. De huls is donker en er zitten goudgekleurde sterretjes op. De lipstick is vegan en dierproefvrij en kost je 35 euro.

charlotte tilbury lipstick
De verpakking

Wat het belooft

Wat Charlotte Tilbury zelf zegt over de lipstick: “Carina’s Star is a fresh, illuminating, modern peachy soft coral in homage to Carina Lau. The nuanced pop of colour suits every skin tone”.

  • De lippenstift hydrateert en geeft je zachte lippen
  • Antioxidant Lipstick Tree & Orchid-extract hydrateert en verzorgt je lippen
  • 3D-gloeiende pigmenten geven je de illusie van voller ogende lippen

Vooral over dat hydrateren was ik een beetje sceptisch. Er staat namelijk ‘matte revolution‘ op de lipstick, en de meeste matte lipsticks hebben meer kwaad dan goed gedaan voor mijn vaak al droge lippen.

Wat het écht doet

Toch bewijst deze lipstick het tegendeel. Ik heb het idee dat het mijn lippen inderdaad hydrateert. Het maakt ze in ieder geval zeker niet droger. Deze lipstick dagelijks dragen is dus (voor mij) echt geen enkel probleem.

Daarnaast zitten er glitters in de lipstick die je van dichtbij subtiel ziet. Dit zijn de zogenaamde 3D pigmenten die je lippen voller laten lijken. Ik heb zelf vrij dunne lippen, dus ik was hier wel benieuwd naar. Verwacht geen wereldwonderen, maar ze lijken zeker net wat voller door de lipstick en dat is toch wel fijn.

Charlotte Tilbury lipstick een hele dag dragen: hoe gaat dat?

Charlotte Tilbury lipstick carina's star
Hier draag ik de lipstick. (Foto is zonder filter, in natuurlijk daglicht).

De lipstick is erg smooth en brengt makkelijk aan. Blijft de lipstick lang zitten? Ja! Zeker wel een paar uur. Overleeft ‘ie een maaltijd? Nee. Maar ik heb nog nooit een lipstick gehad die bij mij wél een maaltijd overleeft. Drinken kan de lipstick dan weer wel prima aan.

Ook een groot pluspunt: de lipstick gaat niet op mijn tanden zitten. Elke lipstick die ik heb gehad is ooit wel eens op mijn tanden beland. Charlotte Tilbury lipstick in Carina’s Star draag ik het vaakst van allemaal, en deze nog geen één keer. Dat vind ik toch even het melden waard, want niemand loopt graag met lippenstift op haar tanden.

Duurzaamheid en Charlotte Tilbury Lipstick Hot Lips 2

charlotte tilbury lipstick

Wat betreft duurzaamheid vind ik dat Charlotte Tilbury goed op weg is. De lipstick mag dan 35 euro kosten, maar het grote voordeel hieraan is dat het refillable is. Je kunt dus dezelfde omhulling houden en alleen de lipstick zelf laten aanvullen voor 23 euro.

Dan vind ik het ineens wel een aardig prijsje voor een long lasting lipstick. Niet alleen beter voor je portemonnee, maar door de verpakking her te gebruiken is het ook nog eens een stuk duurzamer. Daarbij is de verpakking zo mooi, dat je die maar al te graag hergebruikt.

Charlotte Tilbury lipstick review: de conclusie

Ik ben erg tevreden over deze lipstick. Hij is dan de eerste keer misschien wat prijzig, maar Charlotte Tilbury denkt wel na over duurzaamheid en de producten zijn dierproefvrij en vegan, wat ik belangrijk vind.

Voordelen: het is refillable, makkelijk aan te brengen, blijft lang zitten, de kleur is subtiel maar aanwezig, het maakt je lippen absoluut niet droog en het gaat niet op je tanden zitten.

Nadelen: De prijs bij de eerste aanschaf van het product, want dat blijft toch aan de hoge kant. Doordat het een warme tint is, laat het je tanden eerder wat geler dan witter lijken.

Charlotte Tilbury Lipstick Hot Lips 2 is in Nederland te koop bij de Bijenkorf en op de website van Charlotte Tilbury zelf.

Meer beauty reviews